Intimtyrannen

Et terrorvelde i barndommen må ta sin del av skylda for at NRKs Helle Vaagland (40) viste fram valkene sine for hele Norge.

Helle dussen: Da Helle Vaagland lukket dodøra og dro fram mobiltelefonen, var det ikke første gang hun kledde av seg i feminismens navn. Foto: Mette Randem.
Helle dussen: Da Helle Vaagland lukket dodøra og dro fram mobiltelefonen, var det ikke første gang hun kledde av seg i feminismens navn. Foto: Mette Randem.Vis mer

||| Kanskje var det på sovesalen på den britiske kostskolen i Kenya det begynte, en gang tidlig på åttitallet. Kanskje var det den skolen som hadde skylda for at programleder Helle Vaagland (40) mange år seinere lukket døra til handikaptoalettet på NRK bak seg og fant fram mobiltelefonen.

Kanskje ble kimen sådd da tolv år gamle Helle sto og så på at bestyrerinnen, som alle var redde for, rev fem lag med laken av senga hennes fordi sømmene ikke lå så snorrett som de skulle. Helle hadde reist med foreldrene og søsteren til Afrika, der moren og faren jobbet i Fredskorpset. Internatskolen hun hadde mast seg til å få begynne på, viste seg å være et terrorvelde der småpikene ble jaget opp til dagens første løpetrening klokka sju og sendt i seng på sekundet tolv timer seinere. Noen av elevene hadde tittelen prefekter og var overelever som hadde som oppgave å sladre til lærerne. Da bestyrerinnen hadde revet av sengetøyet, fikk hun de andre jentene til å stå rundt senga og rope stygge ting til Helle, mens Helle selv gråtende fomlet for å få senga i stand slik hun skulle.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.