Irish stew

ca. 20 min. 6 pers.

ca 20 min. 6 pers. Ca. 11/2 kg lammebog i skiver 1 hodekål 8 poteter 1 sellerirot 2 gulrøtter 4 løk ca. 6 dl vann 1- 2 ts salt 1 laurbærblad 1 ts pepper ca. 2 ss finhakket persille Slik gjør du: Rens kålen og skjær 3- 5 cm store stykker. Dersom bogskivene er store, deler du dem i to.

Skrell poteter, sellerirot og gulrot og skjær dem i tykke skiver. Skrell og del løken i fire. Ha kjøtt og grønnsaker over i ei gryte, hell på vann og kok opp. Fjern skummet og ha i laurbærbladet og litt salt. La det småkoke i minst én time. Smak til med salt og pepper. Dryss litt hakket persille over porsjonen før servering i dype skåler. Server gjerne flatbrød eller brød til. ( Opplysningskontoret for kjøtt) Lyst på noe annet? Se alle mattipsene!