Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Isabelle Ringnes (30) har datachip under huden

- Jeg har merket at noen dømmer meg, og fått inntrykk av at noen synes jeg er lat eller bortskjemt.

GLEDER SEG: – Kunstig intelligens kalles den fjerde industrielle revolusjonen. Det vil endre alt, og de fleste endringene har vi ennå ikke sett, sier Isabelle Ringnes. Foto: Morten Rakke
GLEDER SEG: – Kunstig intelligens kalles den fjerde industrielle revolusjonen. Det vil endre alt, og de fleste endringene har vi ennå ikke sett, sier Isabelle Ringnes. Foto: Morten Rakke Vis mer

Hun våkner hjemme i leiligheten på Frogner i Oslo og møter stemmene til Alexa og Google Home, to digitale assistenter. Google gir henne dagens værvarsel og forteller om dagens viktigste nyheter: «Er flyet mitt i rute?», kan hun spørre. «Hvor er lang er reisetida til flyplassen?» På vei ut døra ber hun assistentene om å slokke lysene i leiligheten.

- Jeg er en early adapter og prøver ut mye ny teknologi. Det gir meg en smak av framtida, sier Isabelle Ringnes, lederen av TENK, Tech-nettverket for kvinner, som skal inspirere flere kvinner til å satse på teknologi.

Men smaken av framtida er foreløpig bittersøt.

- Alexa kan plutselig sette på høy musikk midt i et viktig telefonmøte. Og lysene i leiligheten slås av og på hele tiden.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?