+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Iskald kjærlighet

Livet er en dans på roser

En rose til min kjære: Hjemmelaget iskrem med nyperoser fra hagen er iskald sommerlykke.
En rose til min kjære: Hjemmelaget iskrem med nyperoser fra hagen er iskald sommerlykke.Vis mer

Det begynte med et ønske om iskrem på en varm forsommerdag. Hjemme var det sukker, fløte og melk og et rungende krav om noe søtt og kaldt. Men uansett hvor mye vi lette, var det umulig å oppdrive en vaniljestang, eller noe annet typisk. Og en iskrem må ha en retning, en smak. Kaffe funker, men det er ikke helt ideelt for barna. Kanel er godt, men er det egentlig smaken av jul vi vil ha for å feire sommeren?

- Gå ut og finn noe godt, var det en som sa.

Tanken var vel egentlig en urt, eller et håp om at det fantes noen jordbær (selv om det var litt tidlig for det). Men etter en runde i hagen, var det ingen tvil om hva som var best: en rose. Skjøre rosa blad i to ikke altfor tette kranser, fra et stikkende nyperosekratt. Ikke verdens vakreste rose, men med en duft som gjør at man ser på den to ganger, som for å forsikre seg om at det ikke er noe juks. Og, hvis man rev et blad av blomsten og puttet det i munnen: akkurat samme smak som lukt, med et lite syrlig snerp i tillegg.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.