Nytt fokus: Inntil i fjor høst huset lokalene mot Rådhusets borggård den tyrkiske restauranten Papa Sigolo. Nå har innehaverne gitt restauranten en ansiktsløftning og flyttet kulinarisk fokus vestover.
Foto: Håkon Eikesdal
Nytt fokus: Inntil i fjor høst huset lokalene mot Rådhusets borggård den tyrkiske restauranten Papa Sigolo. Nå har innehaverne gitt restauranten en ansiktsløftning og flyttet kulinarisk fokus vestover. Foto: Håkon EikesdalVis mer

Italia fra topp til tå

På Prima Fila kan du spise og drikke deg gjennom de fleste av Italias tyve regioner.

-Hvor skal vi dra? undret Robinson, klar for en aldri så liten kulinarisk ekspedisjon. For det er noe av konseptet på Prima Fila, hvor kjøkkensjefen Rocco Cutuli inviterer sine gjester til en smaksreise gjennom Italia.

-Genova, Livorno, Firenze, Napoli...?

Fredag prøvde å lese seg fram til rettenes opphav i den rikholdige menyen. Det var ikke så lett. Her kunne man med fordel ha gjort konseptet enda tydeligere og skrevet et par ord om opprinnelse.

En rekke fristende pizza- og pastaretter ble vraket til fordel for to klassiske trerettere, og Robinson valgte å begynne med en Bruschetta al Pomodoro (kr 88), en forrett fra det sentrale Italia; hvitløksbrød med olivenolje og pepper, toppet med masse hakkede tomater, løk og basilikum.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn