Italiensk favorittsalat

4 porsjoner.

1 friséesalat

1 dl hakket bladpersille

2 avokado

16 skiver spekeskinke

4 ss høvlet parmesan

2 beger cherrytomater

4 ss kapers

100 g fetaost

Dressing:

2 ss olivenolje

2 ss balsamicoeddik

salt og pepper etter smak

Har du ikke friséesalat, kan du for eksempel bruke en blanding av andre salatsorter.

Slik gjør du: Legg vasket salat på hver tallerken. Del tomatene i to og bak de i varm ovn ved 200 grader C i ca. 15 minutter. Hell over litt olje.

Legg noen bakte tomater på hver tallerken. Del avokadoene i båter og drypp på litt sitronsaft. Fordel avokadobåtene rundt på tallerkenene sammen med kapers. Ønsker du ikke å bruke kapers, så kan oliven brukes i stedet. Legg på spekeskinkeskivene. Drypp over litt balsamicoeddik og olje og strø på salt og nykvernet pepper. Server med grissini eller annet godt brød.