Italiensk festmat

Delikatesser som italienske pølser fås kanskje ikke i nærbutikken der du bor. Men de er enkle å lage selv.

||| Når du bor på landet som meg, står ikke delikatessebutikkene akkurat i kø.

Det kan også være smått stelt med det jeg anser som basisvarer, så når jeg er i litt mer urbane strøk, fylles handlekurven med store mengder hermetikk . Ikke spagetti på boks, men som bønner og tomater i alle mulige varianter. Ting som holder i evighet og som kan heve den enkle hverdagskosten opp et par tre hakk. Her bruker jeg hermetikken til å lage en ultraenkel og kjempegod bønnesalat.

Tilbake til delikatessene; for når jeg gjerne vil spise disse godsakene som ikke er å oppdrive i mange mils omkrets, må jeg lage dem selv. Og det skal helst kunne skje uten for mye mikkmakk. Dagens italienske pølser er et strålende eksempel. Ingrediensene får du kjøpt alle steder, food prosessoren fungerer som kjøttkvern, og aluminiumsfolien har tatt plassen til tarmen som vi vanligvis lager pølser inni.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn