Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Italiensk for begynnere

- Italiensk mat er griseri, skriver Arne. Innlegget til matdebatten har fått skarpe reaksjoner, og «Uff» spør seg hva utlendinger egentlig synes om norsk mat. Bli med i debatten!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På Magasinets nettsider kan du diskutere mat i vårt eget debattforum. Her kan du spørre andre lesere om tips og råd, eller dele dine egne kunnskaper om mat, råvarer og oppskrifter. Forrige uke diskuterte leserne blant annet tapas, brødoppskrifter, kvarker og aioli. Det var kanskje diverse innlegg om italiensk tiramisu og aioli som fikk Arne Johansen til å utbryte: - Hvorfor er det så mye snakk om italiensk mat? Det er jo bare griseri! Maria er helt uenig med Arne, og skriver: «Synes du italiensk mat er vondt? Det har kanskje noe med dine kokekunster å gjøre? Pasta skal ikke legges i kaldt vann, og så småkoke en halvtime. Tenk på det du!» Hun får støtte fra «Uff», som etterlyser flere innlegg fra Arne: - Du må jo forsvare dine påstander når du har slengt ut et diskusjonsemne! Er du «bleik», eller? Arne har foreløpig ikke gitt lyd fra seg, og samme leser har mer på hjertet: «Et veloppdragent menneske med vanlig norsk folkeskikk kan ikke tillate seg å kalle mat griseri! Skam deg! Du skal være glad du kan spise deg mett hver dag. Har du noen gang vært i Italia og spist der? Har du prøvd masse forskjellig mat i ditt korte/lange liv? Er du av den typen som løper rundt på et fremmed sted i håp om å finne en norsk restaurant som serverer kjøttkaker med stuet kål? Da bør du holde deg hjemme så slipper du å smake på annen mat. Tror du at utlendinger synes at vår mat er så kjempegod?» Det er ikke bare diskusjonen rundt italiensk mat som preger debatten. «Felixito» har undret seg over hvorfor det egentlig skal være så hyggelig å rense reker ved bordet før man spiser dem. Felixito synes det er ekkelt å bli klissete av rekerogn og innmat fra de små krekene. - Er det noen som har peiling på litt tradisjon eller historie på dette? Jeg synes ferske reker er veldig godt, men jeg liker altså ikke rensingen... Den lite renseglade rekespiseren får svar fra Andreas Viestad. Magasinets matskribent trekker paralleller mellom reker og andre havfrukter: «Jeg liker østers, men jeg liker ikke å åpne dem. Jeg ender med å kutte meg i henda, og det er lett å få rester av skjellet inni selve østersen. Men: Østers må være helt ferske for at det skal være noe poeng. Hvis det skal gå gjennom en østersåpningsfabrikk tar det massevis av tid. Det samme gjelder rekene. Reker holder seg dårlig etter at de er skrelt. Vil du ha dem ferske og gode, må du rense dem selv, eller få noen som sitter ved siden av deg til å gjøre det. Reke-på-lake-lag er ikke helt det samme.» Skulle ikke Felixito klare å overtale sidemannen til å rense rekene, er kanskje Simen Ekbloms råd å foretrekke: - Spis reker med skallet på! Tips, råd, oppskrifter eller meninger om mat? Gå inn på våre debattsider og bli med i diskusjonen! For mange henger mat og vin sammen. På Magasinets vinsider kan du lese om nyheter og anbefalinger, og få med deg Magasinets test av årets første vinslipp. Her kan du hente eller dele vintips. [email protected]

<HLF>Klar for pesto:</HLF> Pinjekjerner brukes mye i det italienske kjøkken. Her avbildet sammen med basilikum, som er den andre hovedingrediensen i pesto.
<HLF>Italiensk:</HLF> Gnocchi - potetpasta - med pesto.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!