Italiensk for begynnere

Helt enkelt italiensk med perfekt beliggenhet for en spennende kinohøst.

- HVILKEN VAR BEST? spurte Lorenzo.

- Tiramisuen, svarte Robinson og Fredag i kor.

Sjokolademoussen var også veldig god, men den bleknet litt mot Fredags Tiramisu.

- Konsistensen er helt perfekt, fingerkjeksene er passe myknet av kaffe og marsala, mascarponen smaker mildt og godt mot den mørke kakaoen som er strødd på toppen.

- Nesten som om jeg skulle lagd den selv og helt på høyde med de beste jeg har fått i Italia.

Og det er det eieren av San Lorenzo som åpnet 1. juni ønsker.

- Det skal være ekte italiensk og råvarene er viktigst, fortalte Lorenzo Grasso på slutten av måltidet.

Men tilbake til starten:

TI AMO, TI AMO, nynnet Fredag.

- Hmm, hva mener du? spurte Robinson usikkert.

- Her er det ikke bare betjeningen og menyen som er italiensk, svarte Fredag.

- Her er det typisk italiensk fløtepop også.

Robinson og Fredag satt og nippet til et glass prosecco (kr 45) ved et vindusbord og studerte menyen til den nyåpnede restauranten i Vika. Her var det parmaskinke og bøffelmozzarella, bruschetta og crostini, 29 forskjellige pizzaer og mange fristende pastaretter å velge mellom.

- Jeg kjører klassisk i kveld, sa Fredag og gikk for bruschetta med tomat og basilikum (kr 38) til forrett.

Da Robinson fikk fortalt at dagens crostini var med tapenade, tomat og basilikum, reker og artisjokkhjerter og auberginekrem (kr 58), var ikke valget vanskelig.

- Det er rart at noen ristede brødskiver med litt fyll på kan smake så himmelsk, smilte Fredag.

- Ja, de enkle rettene sier mye om restauranten, svarte Robinson. -

Jeg har fått bruschetta som ikke smaker noen ting, men denne er bra med smaksrike tomater og god olje.

- EN FIN INNFØRING i italiensk mat, sa Fredag og gumlet i seg en rykende varm pizza (kr 106).

Fire årstider med skinke, sjampinjong, oliven og artisjokkhjerter smakte helt likt som i Italia og bunnen var tynn, sprø og passe brent.

- Enkelt, men fantastisk godt! svarte Robinson, som hadde fått Penne san Lorenzo - pasta servert med olje, cherrytomater, italiensk pølse, aubergine og parmesan (kr 119).

- Her kommer råvarene godt fram, men noe av pastaen er dessverre litt i hardeste laget.

San Lorenzo tilbyr bare italiensk vin, og utvalget er bra til å være på en pizzeria. Spisevennene ble glade da de oppdaget Chianti Peppoli fra Toscana på menyen, men ble skuffet da den ikke kunne kjøpes i glass. De fulgte servitørens anbefaling og tok et glass hver av Botero Brindisi.

- Helt grei vin, men de burde tilby flere viner i glass. Dette er et perfekt sted for en matbit etter jobb og et glass vin før kino eller konsert, sa Robinson.

- Under sju hundre kroner for to ganger tre retter med vin er ikke dårlig, svarte Fredag.

- Jeg har plottet inn mange filmer jeg vil se i høst, og nå vet jeg hvor jeg kan ta matpausen.

SELV OM LOKALET er enkelt og nesten litt kjølig i stilen, tar betjeningen seg godt av gjestene. Robinson og Fredag ble tatt varmt imot og ønsket hjertelig tilbake.

- Ciao, grazie, arrivederci vinket Lorenzo.

- Arrivederci, svarte Robinson som håpet på å bli invitert med tilbake av Fredag.

<B>ENKELT OG BRA:</B> San Lorenzo tilbyr pizza og pasta sånn som du får den i Italia. Til en billig penge.