Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Italienske klassikere

Sangiovese er hoveddruen i viner fra Chiantia, det mest kjente vinområdet i Toscana. Her er et utvalg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DENNE UKA har Magasinets vinanmelder Bjørn Lyng smakt på italienske viner.

En av vinene han har smakt på er Leonardi Chianti 2005. Den koster 100 kroner og får ternigkast seks. Dette skriver Lyng:

Ferskt preg av kirsebær, moreller og solbær med litt lakrisaktig sødme og hint av pepper i duften. Fruktig, glatt og moderne stil, litt utypisk, minner mer om Rhône enn Chianti. Men en saftig og syrefrisk vin til gunstig pris!

Alle vinene i dagens anmeldense er fra Toscana. Sangiovese er hoveddruen i viner fra Chiantia, det mest kjente vinområdet i Toscana.


Les alle anmeldelsene!

LETER DU ETTER NOE ANNET? Alle vinanmeldelsene som har stått på trykk i Magasinet samler vi i vårt vinarkiv som er søkbart.

Hele Norges coronakart