Du leser nå Dagbladet Pluss

Ja, det er bevist: Du kan bli syk av for mye kunst

Turister som reiser til Firenze for å se vakker renessansekunst, lever farlig.

Slitsom skjønnhet: Renessansebyen Firenze er smekk full av fantastisk kunst. For noen blir det overdose og de blir rammet av «Stendhalsyndromet», en psykisk lidelse som bl.a. betyr hjertebank, vrangforestillinger og paranoia. Foto: AGNETE BRUN
Slitsom skjønnhet: Renessansebyen Firenze er smekk full av fantastisk kunst. For noen blir det overdose og de blir rammet av «Stendhalsyndromet», en psykisk lidelse som bl.a. betyr hjertebank, vrangforestillinger og paranoia. Foto: AGNETE BRUNVis mer

(Magasinet): - Buongiorno. Kom inn, kom inn.

Den godt voksne kvinnen som ønsker velkommen heter Graziella Magherini.

Hun er psykiater og psykoanalytiker. Kontoret ligger i en gammel bygård i det historiske sentrum av Firenze, og det ser ut slik en forventer at italienske hjernekrymperes kontorer ser ut.

Halvmørkt, men elegant. Stilrent i svart og hvitt. Utsøkt, moderne kunst på veggene. Og den berømte analytikersofaen, er her byttet ut med et slankt og lekkert hvilemøbel. Av italiensk fabrikat, selvfølgelig.

Sjøl er hun i helsvart, med hvite perler rundt halsen som kontrast.

- Engelsken min er «very bad», så det er bra dere har med tolk, sier hun, før hun ber sekretæren finne en ekstra stol.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

5 UKE*

HELGEKUPP

5 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 5 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

5 UKE* 5 kr per 5 uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.