Jakob Oftebro er nybakt far: - Aldri følt noe så sterkt før

Jakob Oftebro om ulykken, kjærligheten og sin nyfødte datter.

SOM FAR, SÅ SØNN: Som så mange andre skuespillerbarn tilbrakte Jakob Oftebro store deler av barndommen på teateret. Det var ingen stor bombe at han valgte å følge i sin fars fotspor - et lykkelig valg da Oftebro regnes som en svært dyktig skuespiller. Både i Norge og Danmark. Foto: Agnete Brun
SOM FAR, SÅ SØNN: Som så mange andre skuespillerbarn tilbrakte Jakob Oftebro store deler av barndommen på teateret. Det var ingen stor bombe at han valgte å følge i sin fars fotspor - et lykkelig valg da Oftebro regnes som en svært dyktig skuespiller. Både i Norge og Danmark. Foto: Agnete BrunVis mer

Han vender det andre kinnet til solskinnet, men han må ikke lenger. Jakob Oftebros splitter nye ansiktshud tåler litt stråling av den vårlige typen.

Det har gått ti måneder siden ei flaske med brennbart innhold ble kastet i feil retning under innspillingen av tv-serien Hamilton. Jakob fikk svidd bort huden i halve ansiktet. På de månedene har det skjedd to mirakler i skuespillerens liv, det ene litt større enn det andre, riktignok, men fortsatt rimelig life changing: Jakob Oftebro ser ut som seg selv igjen – og hans første barn er født.

De hadde bare filmet i et par uker da det smalt. Da hadde Jakob allerede brukt fem måneder på å lære seg å bruke våpen og kjøre motorsykkel. Han hadde trent fire timer hver eneste dag, pugget tekst, lært seg å snakke svensk. Alt dette for å spille rollen som Carl Hamilton, den svenske etterretningsagenten som er hovedpersonen i Jan Guillous 13 romaner. Serien er en skandinavisk storsatsing, den spilles inn på svensk jord, regissøren er den prisbelønte dansken Kasper Barfoed, og hovedrolleinnehaveren er altså norsk. Det er akkurat slik Jakob drømmer om at det skal være, at Skandinavia samarbeider om å lage noe bra. Han er gira, han har holdt av hele 2018 til denne innspillingen. Fridagene skal han bruke hjemme i Oslo, sammen med kjæresten Hannah Chocron. Det er omtrent ett år siden de møttes, litt mindre enn ett år siden de ble sammen. Hannah, Hamilton, hovedrolle.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.