<strong>FINNER IKKE GENET:</strong> - Intelligens er mer undersøkt enn noen annen menneskelig egenskap, og vi har lenge visst at den har høy grad av arvelighet, men vi har ikke kunnet finne enkeltgener som bestemmer hvor intelligent du er  - gener som kanskje gir deg 10 ekstra i IQ, sier professor og adferdsgenetiker Robert Plomin. 
ILLUSTRASJONSFOTO: SCANPIX
FINNER IKKE GENET: - Intelligens er mer undersøkt enn noen annen menneskelig egenskap, og vi har lenge visst at den har høy grad av arvelighet, men vi har ikke kunnet finne enkeltgener som bestemmer hvor intelligent du er - gener som kanskje gir deg 10 ekstra i IQ, sier professor og adferdsgenetiker Robert Plomin. ILLUSTRASJONSFOTO: SCANPIX Vis mer

Jakten på de kloke genene

Glem alt om superintelligente designbabyer, intelligens er foreløpig umulig å påvise genetisk. Adferdsgenetikken peker nå på miljø som like avgjørende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| LONDON: ROBERT PLOMIN HAR IKKE valgt et lett kall. Som adferdsgenetiker jobber han i et felt som i mange år har vært både uglesett og utskjelt. Og som forsker i intelligensens genetikk sitter han etter et par årtiers innsats og prosjekter for millioner av pund med bare negative resultater.

Likevel oser mannen av overskudd.

Midt i travelheten som preger Institute of Psychiatry ved King's College, opptrer den amerikanske professoren med en avslappethet som om han nettopp kom hjem fra en lengre ferie.

Høstkampanje! LES PLUSS TIL ADVENT FOR 1 KRONE

Nyt høsten med alle våre artikler.HØSTKAMPANJE

LES TIL ADVENT

1 kr*

(Fornyes til 249,-/kvartal)

1 UKE

55 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • *Abonnementet fornyes til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Kampanjen gjelder til og med mandag 28.september

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer