Jambalaya

4 porsjoner.

• ca. 300 g hvitløkpølser

• ca. 200 g ølpølser eller annen spekepølse

• 2 dl ris

• 1 paprika

• 1 løk

•1 boks hermetiske tomater

• 4 dl buljong

• 2 båter hvitløk

• 1 ss olje/smør

• 1 ts timian

• 1 ts salt

• 1/2 ts pepper og 1/2 ts chilipepper

Kok risen etter anvisning på pakken. Skjær pølser og paprika i strimler, hakk løk og hvitløk og del tomatene i mindre biter. Brun pølser, løk og hvitløk ved svak varme til løken er gyllen og myk. Hell over de hermetiske tomatene, paprika og krydder. Kok opp og bland i den varme risen. Smak til med salt, krydder og eventuelt fransk tomatdressing. Grønne og svarte oliven pynter pent og smaker godt - brød og smør til.