Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Foto: Kristine Wathne
Foto: Kristine Wathne Vis mer

Jan Roger samler på brudekjoler. I dag har han 378 av dem

Det norske hus rommer så mangt. Møt fire herrer og deres 60 dametights, 378 brudekjoler, 13 flycockpiter og et minitempel fra Thailand.

Selv om det er blitt trendy å kaste, er det ikke uvanlig at vi samler oss en rekke mer eller mindre nyttige ting gjennom livet. Jan Roger Elstad (59) tok sjansen og trosset fordommene. I dag har han 378 brudekjoler.

Jeg har alltid vært interessert i silke og sateng. Og den transformasjonen som skjer når en kvinne kler på seg en vakker og blank kreasjon, ja det er noe spesielt, sier yrkessjåfør Jan Roger Elstad fra Stavanger.

Det hele startet i 1991, da Elstad  så en annonse i Adresseavisen som viste en brudekjole som var til salgs, i Steinkjer.

- Det var litt sånn «skal, skal ikke». Vi bor jo i et fordomsfullt land. Den gang jobbet jeg som kranfører i Mo i Rana, men så tenkte jeg «Jeg skal faen ta meg svare».

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?