Japansk biffsuppe

Nudler, koriander, soya og kjøttkraft.

2 porsjoner:

300 g biff av ytrefilet storfe, 2 ss olje, 1 l kjøttkraft, ½ ts salt, ½ ts pepper, saften av 2 stk. lime, 1 ss soyasaus, 1 ss finhakket frisk ingefær,

2 stk. rødløk, 1 stk. rød chili i skiver, 1 dl bønnespirer, 3 ss finhakket frisk koriander, 1 båt hvitløk, ½ pakke nudler.• Slik gjør du:

1. Kok opp kjøttkraften.

2. Ta limesaften i kraften. Smak til med soyasaus.

3. Ta i chili og ingefær.

4. Mens suppen står på varmen, skjæres biffkjøttet i tynne skiver ca. 1/2 cm. Ha salt og pepper på biffskivene og stek dem på begge sider i olje som tåler varme godt - bruk grillpanne hvis du har. Hold biffene varme.

5. Kok nudlene i suppen.

6. Når nudlene er ferdige (se koketid på pakken), ha i rødløk, bønnespirer og koriander (og evt. hvitløk). Grønnsakene må ikke koke med suppen mer enn noen sekunder - de skal være sprø når retten serveres.

7. Fordel nudelsuppen i to store boller. Legg biffskivene over. Pynt med et par limeskiver og litt koriander.