Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

«Jeg anser meg for å være en noenlunde velfungerende mann. Men jeg har også noen mangler»

Jeg savner et indre kompass.

RETNINGSLØS: - I mange år trodde jeg at dette var noe jeg kunne lære meg, at det ville komme med alderen. Men nei. Så nå er det like godt å stå fram, og la henne styre retningen i livet. Foto: NTB SCANPIX
RETNINGSLØS: - I mange år trodde jeg at dette var noe jeg kunne lære meg, at det ville komme med alderen. Men nei. Så nå er det like godt å stå fram, og la henne styre retningen i livet. Foto: NTB SCANPIX Vis mer

–Hvor skal vi nå?

–Nordøst, sa hun.

–Javel, sa jeg, og kjente igjen på dette raseriet. Det er noe med måten hun sier det det på, at det er så innlysende at jeg skjønner hva hun mener. Men det er det absolutt ikke. Hun kunne like godt sagt at jeg skulle ta en trippel araber flikkflakk med dobbel skru, eller ramse opp alle greske utenriksministre etter krigen.

Jeg anser meg for å være en noenlunde velfungerende mann, som takler hverdagens små og større utfordringer. Men jeg har også noen mangler, selvsagt, og en av de mindre maskuline er en elendig retningssans. Det å finne fram er noe vi menn skal kunne, det ligger liksom i vår genetikk. Kvinner satt ved hulen og passet bål og barn, menn gikk ut i det ukjente og kom tilbake med et eller annet dyr over skuldrene. Mennene som ikke fant tilbake, døde ut. Som en slags overlevelsestaktikk har jeg derfor prøvd å skjule min store svakhet, bare ytterst få vet hvor ofte jeg har tatt feil retning. Både som gående, syklende og kjørende.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?