SMAKEN AV LYKKE? Andreas Viestad lurer på det.
SMAKEN AV LYKKE? Andreas Viestad lurer på det.Vis mer

«Jeg åpner munnen, tygger. Er det lykke det smaker?»

Glade, gærne kviger med kalv, gir den beste melka, skriver Andreas Viestad.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

For noen fjollete kyr! Det er som å være fanget i en Gary Larson-tegneserie, eller i universet til Mamma Mø. Kjempestore, ikke akkurat grasiøse kyr hopper og spretter rundt, jurene slenger til alle kanter.

– Folk tenker jo ikke på kuer som lekne, men det er nettopp det de er, sier Hans Arild Grøndahl.

– I hvert fall når de er lykkelige.

To av kuene jager hverandre. Det er ganske gjørmete. En av kuene sklir, så hele skinka blir dekket av gjørme. Den andre kua kommer bort til den første for å sjekke at alt gikk greit, før de leker videre. Rundt dem spretter kalvene. Stort sett bare opptatt av å leke med hverandre, men av og til er de bortpå mora for å drikke en skvett.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn