- Jeg ble fryktelig full

Sigurd Sollien (40). Programleder.

-  Debuten min er vel den episoden som står klarest fram som mitt pinligste seksuelle øyeblikk, sier Sigurd Sollien.

-  Det var en venn av meg som inviterte meg på fest. Han var pen og dro damer, og jeg var altså kompisen hans. Da vi kom på festen, fant han seg fort ei dame å legge an på. Men hun hadde også ei venninne. Kompisen min og jenta hans for kvelden forsvant inn på et soverom, og det liksom lå i kortene at det også skulle skje noe mellom meg og venninna. Jeg ble fryktelig full, og det siste jeg husker, er at vi fikk av oss klærne. Så er det et svart hull fram til at jeg husker at jeg var kommet meg hjem, spydde og la meg. Mer aner jeg ikke.

-  Hvordan tror du opplevelsen var for jenta?

-  Jeg tror hun var like i tåka som meg. Bortsett fra det vet jeg ikke, jeg møtte henne aldri igjen. Så kanskje brukte vi begge hverandre. Men jeg kan ikke angre på at det skjedde. Gjort er gjort, og det var en del av en læringsprosess. Dessuten tror jeg de fleste seksuelle debuter skjer i påvirket tilstand, noe som sjelden er særlig bra.

-  Hvor gammel var du?

-  Jeg var vel en 17- 18 år. Siden den gangen har det vært en del middelmådige samleier, men heldigvis har det gradvis tatt seg kraftig opp. Når du starter på bunnivå, som jeg gjorde, kan det jo bare gå oppover. Den første sexen som sitter i minnet som vellykka, skjedde da jeg var rundt 23 og jobbet som guide på Tenerife i Spania. Neste morgen lå det en papegøyeblomst og en lapp med teksten «Takk for en fin kveld» på nattbordet. Da var jeg ganske så fornøyd med forførerknepene mine. Det var første gang jeg tenkte at «nå funker det».

-  Du er ferdig utlært?

-  I dag fungerer sexlivet veldig fint, men jeg tror aldri du blir ferdig utlært. Det handler nok mer om å kjenne og føle seg trygg på partneren sin.

-  Hvilke råd vil du gi andre som går på en smell?

-  Det må bli å prøve å gi litt «f». Jeg tror det er viktig å sette ting i perspektiv. Det føles fryktelig når noe flaut skjer, men det er ikke verdens undergang. Å ha sex må jo også på et vis læres. Og den perfekte sexen media stadig drar fram, den tror jeg er veldig vanskelig å få til i praksis. Det er kjedelig, det der, det er aldri som på film.