- Jeg burde vært statsminister, jeg!

Her er kinoaktuelle Joralf «Snåsamannen» Gjerstads (89) aller siste intervju. Kanskje.

Tenker tanker: Joralf Gjerstad, bedre kjent som «Snåsamannen», har hatt besøk av håpefulle og hjelpsøkende mennesker i mange år. Sjøl mener han flere kan gjøre det han driver med. Det handler om «tankens kraft». - Det er så enkelt og så vanskelig som det, sier han.
Tenker tanker: Joralf Gjerstad, bedre kjent som «Snåsamannen», har hatt besøk av håpefulle og hjelpsøkende mennesker i mange år. Sjøl mener han flere kan gjøre det han driver med. Det handler om «tankens kraft». - Det er så enkelt og så vanskelig som det, sier han. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Han kan ha vært rundt fem år på den tida. Faren lå sjuk i senga, det var vanskelige tider. Familien Gjerstad var på legd, etter at faren mista jobben da jernbanen kom til Snåsa i 1926, det året som Joralf blir født.

Nå er faren dødssjuk. Hvis de mister ham går det ille med dem alle, tenker Joralf.

Han må gjøre noe.

Guttungen ser ut over vannet. Han plukker opp en stein fra bakken, den veier tungt i den skitne barnehånda.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer