Du leser nå Dagbladet Pluss

- Jeg elsker hvordan jeg ser ut

Hets. Mobbing. Hatmeldinger. Hvorfor blir så mange provosert av overvektige kvinner som kler av seg?

BURLESQUE-DRONNING: Carina Carlsen (28) Vernepleier og burlesquedanser
fra Nord-Odal. Deltok nylig i «Norske
Talenter», holder burlesqueshow under
artistnavnet Fifi von Tassel.

 Foto: Siv Johanne Seglem
BURLESQUE-DRONNING: Carina Carlsen (28) Vernepleier og burlesquedanser fra Nord-Odal. Deltok nylig i «Norske Talenter», holder burlesqueshow under artistnavnet Fifi von Tassel. Foto: Siv Johanne SeglemVis mer

De får slengbemerkninger av fremmede på gata, blikk som vitner om avsky, og de møtes med forutinntatte holdninger. Kommentarfeltene deres på sosiale medier kan iblant minne om massakre, med ytringer om død og utryddelse.

Både i hverdagen, på jobben og ikke minst - i helsevesenet - føler de seg diskriminerte og stigmatiserte.[bilde= 1, right, eight]

I USA mener forskere og eksperter at hetsen av overvektige har gått så langt at det kan minne om nazisme. De kaller det fettisme. I en undersøkelse utført av Ipos MMI på vegne av Dagbladet, svarer 63 prosent at de er fornøyd med kroppen sin som den er.

Magasinet har møtt fem kvinner som kaller seg både feite og tjukke. Og Carina, My, Ann-Charlotte, Helene og Nastaran sier det samme, at de liker kroppene sine. Problemet er bare at samfunnet ikke gjør det.