Du leser nå Dagbladet Pluss

- Jeg en gammel mann. Likevel føler jeg meg fortsatt som en guttunge

Espen Skjønberg (89) synes ikke det er verdt å gjøre noe poeng ut av at han stadig jobber.

LIVSKRAFTIG: Espen Skjønberg er tungpustet og litt dårlig til beins, men klar for å jobbe når anledningen byr seg. 
Foto: JØRN H. MOEN
LIVSKRAFTIG: Espen Skjønberg er tungpustet og litt dårlig til beins, men klar for å jobbe når anledningen byr seg. Foto: JØRN H. MOENVis mer

(Magasinet:) - Ofte i min karriere har jeg syntes at jeg har vært for ung for de rollene jeg har fått.

Espen Skjønberg smiler et av disse smilene som starter i de lyseblå øynene og brer seg videre utover i ansiktet. Han virker mindre enn slik vi kjenner ham fra film og scene.

Mer som blånissefar Erke i «Jul i Blåfjell» enn den kampklare krigeren i «Secondløitnanten». Likevel ruvende på sitt vis.

- Nå er jeg en gammel mann. Likevel føler jeg meg fortsatt som en guttunge.

Det er ikke verdt å gjøre noe poeng ut av at han i en alder av 89 stadig jobber. Synes han. 18 år etter avskjedsforestillingen på Nationaltheatret er pensjonsalder et relativt begrep.

I desember i fjor var han Tobias i tårnet i «Folk og røvere i Kardemomme by». Og det er neppe siste gang han har stått på scenen ved teateret der han først ble ansatt i 1946. Nittenførtiseks.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.