- Jeg er født for å drepe

Høyreorienterte militsbevegelser holder krigen i Øst-Ukraina i live. Magasinet har besøkt en av dem.

MILITS: Etter å ha vært ved fronten natta igjennom, er soldatene i Høyre Sektor tilbake på basen. Kommandant Da Vinci til høyre. Foto: Kyrre Lien
MILITS: Etter å ha vært ved fronten natta igjennom, er soldatene i Høyre Sektor tilbake på basen. Kommandant Da Vinci til høyre. Foto: Kyrre Lien Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Om oppdraget er farlig?

Den 22 år gamle militskommandanten som kaller seg Da Vinci blåser grå røyk ut i den bitre natteluften. De brune øynene er unnvikende. Stemmen hånlig.

- Ja, det er farlig. Man kan dø.

Vi er i basen til en høyreradikal milits i Avdiivka, få kilometer fra det prorussiske området i Øst-Ukraina. Om få minutter skal militsens unge kommandant hoppe inn i en jeep sammen med tre av sine menn. Hvor de skal og hva de skal gjøre, er strengt hemmelig. Det eneste som er sikkert, er at de skal skyte mot prorussiske soldater et sted langs den 400 kilometer lange frontlinjen.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer