+ Du leser nå Dagbladet Pluss

- Jeg er jo ikke som jeg er på TV, gud hjelpe meg for et liv det ville ha vært

Ifølge kona er Dan Børge Akerø (62) en veldig romantisk mann.

FAMILIEFAR:   Det å samle familien er et av høydepunktene i Dan Børge Akerøs helg. Kona Mette Heitmann Akerø (46) har begynt å stelle i stand til middag til David (22), Benedicte (14), Dan Børge (62), Lisa Maria (31) og Johanne (14). Foto: SONDRE STEEN HOLVIK
FAMILIEFAR: Det å samle familien er et av høydepunktene i Dan Børge Akerøs helg. Kona Mette Heitmann Akerø (46) har begynt å stelle i stand til middag til David (22), Benedicte (14), Dan Børge (62), Lisa Maria (31) og Johanne (14). Foto: SONDRE STEEN HOLVIKVis mer

(Dagbladet): - Helg betyr hjem. Dette er hovedbasen min, sier Dan Børge Akerø (62).

Den solbrune NRK-profilen står utenfor sitt hjem i det engelske kvartal på Fagerborg i Oslo. Etter en omflakkende oppvekst, var det viktig for ham å få seg sin egen bolig.

Sammen med familien, som var aktiv i Frelsesarmeen, flyttet han blant annet fra Århus, Fredrikstad, Skien, Oslo, Bergen, Tromsø, Stavanger og tilbake til Oslo før han fikk artium.

Nå har han bodd her i 26 år. Et fornemt, stille og rolig strøk, som sto ferdig for 100 år siden. Rett ved siden av bor kunstneren Nico Wideberg, og på oversiden filmregissørene Hans Petter Moland og Maria Sødahl.

Vi skal få komme inn. Hilse på kona Mette, og fire av Akerøs fem barn. Men først vil han ta oss med på en rundtur i nabolaget.