Foto: Mette Randem
Foto: Mette RandemVis mer

«Jeg er så lei av alle forfalsk­ningene»

Monish Gujral er barnebarnet til oppfinneren av tandoori chicken. Glem kopiene - her er historien om den tradisjonsrike oppskriften.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Ingen vet hvor mange indiske restauranter det finnes på verdensbasis. Er det flere titalls tusen? Eller er det flere hundre tusen? Svaret vil vel avhenge av hvordan man definerer både «restaurant» og «indisk».

Men når du er i en, er det ingen tvil. Du kjenner deg igjen. Det er noe med stemningen, noe med estetikken, som likner i all sin ulikhet. Og så er det duftene, smakene.

Men ikke minst blir restaurantene bundet sammen av det faktum at alle stedene – fra klassiske Mother India på Bislett i Oslo til rufsete og sjarmerende Punjab Tandoori på Grønland, til fasjonable michelinstjernebelyste Gymkhana i London – serverer mange av de samme rettene: mat en indisk restaurant ikke kan leve uten.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn