I TRYGGE HENDER: Det har gått et halvt år siden Noora Noor og Mona så hverandre sist. Når Noora omsider løfter hodet fra «inni armene til Mona hvor ingenting kan skje meg», er det for å tørke tårene.
I TRYGGE HENDER: Det har gått et halvt år siden Noora Noor og Mona så hverandre sist. Når Noora omsider løfter hodet fra «inni armene til Mona hvor ingenting kan skje meg», er det for å tørke tårene.Vis mer

«Jeg ga blaffen i alt»

Mona ble Noors ekstramamma. Les nettmøte med Noora Noor.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Litt før klokka to om ettermiddagen en ellers stille tirsdag i slutten av mars, skjærer et hyl gjennom ei smal gate som leder ned til brygga i Svolvær. Hylet kommer fra soulartisten Noora Noor: «Mooonaaa!» Sekunder seinere har et par lilla støvletter med altfor høye hæler for nordnorsk vinterføre, båret Noora ned til brygga og inn i den tatoverte favnen til ei dame med sjokkrosa hår og «Bitch»-merke på jakka. Det er visst ingen som gir sånne klemmer som Mona, og det er ingen steder Noora føler seg så trygg som inni armene til Mona. Det er halvannet år siden sist de så hverandre. I mellomtida har Mona flyttet til ei ubebodd øy utafor Svolvær, og Noora — som i 2002 var dødssyk av tuberkulose, lå i isolat i seks måneder og fikk beskjed om at hun måtte fjerne en lunge og aldri ville kunne synge igjen — har vært langt nede, men har jobbet seg opp igjen og gitt ut ei plate som får seksere på terningen og skryt overalt. Når hun omsider løfter hodet fra «inni armene til Mona hvor ingenting kan skje meg», er det for å tørke tårer. Hun har bare én ting å si:

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn