Du leser nå Dagbladet Pluss

-Jeg gjør ting folk ikke ville trodd om meg

Hadia Tajik (28) lider av kronisk «flink pike»-syndrom.

SUPERFLINKIS:  Hadia Tajik (28) er nettopp ferdigutdannet jurist, og masteroppgaven hennes var en strafferettslig gjennomgang av terskelen for psykisk medvirkning til terror. -Jeg har stor respekt for forsvarerrollen, men er usikker om jeg ville følt meg komfortabel i den, sier Hadia på takterrassen sin.  Foto: Jo Staube
SUPERFLINKIS: Hadia Tajik (28) er nettopp ferdigutdannet jurist, og masteroppgaven hennes var en strafferettslig gjennomgang av terskelen for psykisk medvirkning til terror. -Jeg har stor respekt for forsvarerrollen, men er usikker om jeg ville følt meg komfortabel i den, sier Hadia på takterrassen sin. Foto: Jo StaubeVis mer

(Dagbladet/ God torsdag): Når Hadia Tajik mottar sjikanerende mailer, svarer Ap-politikeren på én av to måter:

- Enten svarer jeg saklig og viser til fakta. Eller: Jeg retter alle skrivefeil i mailen og sender den tilbake. Noen fyrer seg da skikkelig opp og skriver nye mail med enda flere skrivefeil.

- Hva når du for eksempel blir kalt «muslimhore»?

- Slik skal det jo ikke være i den offentlige debatten. Men det er ikke noe jeg kan gjøre noe med. Hvis jeg bryr meg om slike ting, blir det en energilekkasje som går ut over jobben min. Før kunne en sårende kommentar ødelegge hele dagen min. Nå bruker jeg maks en time og er som regel ferdig med saken før klokka er ni om morgenen. Men familie og venner blir jo ikke ferdig med det klokka ni.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.