PÅ KONGSGÅRDEN: - Det går framover. Men klart, når du er så mye ute og møter mennesker som byr fram de herligste retter, så er det en utfordring å stå der og bare pirke i maten, sier landbruks-og matminister Bård Hoksrud. Han har tatt av 32 kilo siden mars. Foto: Jørn H. Moen
PÅ KONGSGÅRDEN: - Det går framover. Men klart, når du er så mye ute og møter mennesker som byr fram de herligste retter, så er det en utfordring å stå der og bare pirke i maten, sier landbruks-og matminister Bård Hoksrud. Han har tatt av 32 kilo siden mars. Foto: Jørn H. MoenVis mer

- Jeg gjorde noe utrolig dumt, som det ikke finnes noen unnskyldning for

Nyutnevnt landbruks-og matminster Bård Hoksrud (45) har innsett at det er én historie han alltid kommer til å bli minnet på.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det er en av disse skarpe høstdagene i oktober, og på innsida av en stor bygning i glass og stål går ferden gjennom en smal sikkerhetssluse, deretter fire etasjer oppover, og inn på statsrådens kontor, der ministeren selv står i svart bukse, lyseblå skjorte, med ei utstrakt hånd.

Det er en time til Bård André Hoksrud (45) skal av gårde til den ukentlige regjeringskonferansen på Statsministerens Kontor, og morgentimene har han brukt til å lese nynorsk, siden det har tilfalt akkurat ham, som det sist tiltrådte regjeringsmedlemmet, å lese den såkalte «Melding fra kongen til Stortinget om Norges rikes tilstand og styring i tiden etter siste melding» - det de fleste av oss kjenner som Rikets tilstand, lest på nynorsk siden Trontalen leses på bokmål - når Stortinget åpner offisielt dagen etterpå.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn