- Jeg har aldri fått klager

Sossen Krohg (73). Skuespiller.

-  Nei, dette vet ikke jeg noe om, sier Sossen Krohg.

-  Det er så lenge siden jeg hadde et sexliv. Jeg kan uansett ikke huske å ha hatt verken pinlige, mislykkede eller komiske øyeblikk. Det har egentlig bare vært moro og fint hele veien. Eller, det er jo klart, det har jo ikke alltid vært den helt store opplevelsen, men for mennene tror jeg det var fint.

-  Du var god i senga?

-  Det må du nesten spørre mennene om. Men jeg har aldri fått noen klager.

-  Hvilke råd vil du gi til dem som ikke alltid lykkes?

-  Hvordan man skal håndtere slike øyeblikk, tror jeg kommer helt an på episoden, om det dreier seg om at du har stygt undertøy eller hva det skal være. Man bør jo pynte seg litt, forsøke å gjøre seg litt attraktiv for partneren sin. Til alle som er nervøse eller har andre vanskeligheter på sexfronten, kan jeg anbefale yoga. Selv har jeg drevet med dette i en årrekke, og det slår aldri feil. Her om dagen hadde jeg vondt etter å ha vært hos tannlegen, selv da fikk det meg avslappa. Og så blir man jo også myk av det. Ellers må man bare la ting få være som de er.

-  Har du noen råd til dem som vil få litt fart på sexlivet sitt?

-  Jeg synes sex er opphetet nok i seg selv, jeg. Det er en fest, fylt av glede, behag og spenning - og så er jo orgasmen herlig. Det er bare å gi seg hen og slippe seg løs. Har mennene vansker med å få den til å stå, ja, da er det bare for kvinnen å vente til den kommer opp, og for hans egen del også å ta den tida han trenger før han får det til. Menn tar jo ofte slikt veldig hardt innover seg. Det synes ikke jeg det er noen grunn til. Slapp av og ha tålmodighet. Erotikk er jo et tabubelagt tema; det virker ikke som om folk snakker om den slags. Jeg kan i hvert fall ikke huske å noen gang ha snakket om sexlivet mitt.

-  Hva synes du om det?

-  Nei, egentlig er det helt ålreit. Vil ikke folk snakke om slikt, må man få lov til å la være.

-  Hva synes du om å ikke ha noe sexliv lenger?

-  Det er helt ok, det. Jeg leser avisa i stedet.