- Jeg har ett spørsmål, og det kan bare han svare på

Adrian Pracon gjenopplever hele tida øyeblikket da livet hans ble spart på Utøya.

FØLER SEG SVIKTET: Utøya-overlevende Adrian Pracon (23) er en av flere som mener seg sviktet av helsevesenet etter 22. juli. For ham endte tida etterpå i alkoholmisbruk, vold, selvmordstanker og en ensom kamp tilbake til hverdagen. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
FØLER SEG SVIKTET: Utøya-overlevende Adrian Pracon (23) er en av flere som mener seg sviktet av helsevesenet etter 22. juli. For ham endte tida etterpå i alkoholmisbruk, vold, selvmordstanker og en ensom kamp tilbake til hverdagen. Foto: THOMAS RASMUS SKAUGVis mer

(Magasinet): Det er en ulv som jager ham. Adrian flykter over den seige marka, ved tjernet hvor faren tok ham med som liten. Så raskt han kan løper han, forbi vassdraget, hullet i fjellveggen som de kaller «bjørnehiet», gjennom de tettvokste trærne.

Han springer så det svir i beina, dundrer i brystet, men det nytter ikke. Ulven nærmer seg, han kan høre at dyret snerrer og tar ham igjen.

Han har ikke sjans.

Så bråvåkner han,  i fjerde etasje i blokka på Adamstuen i Oslo. Trikkelyden drønner opp langs veggene.

Han vet han ikke vil klare å sovne igjen, for det føles akkurat som å stå på kanten av et stup.

I to år har han slitt med søvnproblemer. Marerittene starter aldri på samme måte, men de ender likt: Det er noen som jager ham. Han er redd. Han blir drept.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

UKE

PRØV NÅ!

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 0 kr per uke. 0 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uka) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (55kr/uka).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.