Kreftsyk: I sommer fikk Wenche Myhre kreftbeskjeden, og ble operert på Radiumhospitalet. Før håret begynte å falle av, fikk hun tatt nye bilder av seg selv. Foto: Bjørn Opsahl.
Kreftsyk: I sommer fikk Wenche Myhre kreftbeskjeden, og ble operert på Radiumhospitalet. Før håret begynte å falle av, fikk hun tatt nye bilder av seg selv. Foto: Bjørn Opsahl.Vis mer

- Jeg har hatt en av de flotteste høstene i mitt liv

Kreftsyke Wenche Myhre (63) har mistet håret, men ikke håpet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Jeg tror vel det er en av de verste beskjedene et menneske kan få. Man kan nesten ikke forestille seg det, sier Wenche Myhre (63).

Det var i juli mobiltelefonen ringte. Hun hadde vært på et møte i Trondheim, og sto i en enebolig og kikket ut over Trondheimsfjorden. Hun hadde vært inne og tatt prøver på Radiumhospitalet. Nå var resultatene klare.

De var ikke helt fornøyde, sa de. De hadde funnet noe i brystet. Hun måtte opereres, de hadde allerede satt henne opp til operasjon noen dager seinere.

- Og jeg tenkte: «Ja, ja. Da er det vel min tur, da», sier hun dempet.

Hun sitter på kjøkkenet i den store, hvite villaen på Nesøya, og ser ut som hun alltid har gjort. Klart blikk, og prater som hun alltid gjør, med trykk og energi. Samboeren, dirigenten og pianisten Anders Eljas (57), er på jobb i Helsingborg. Under bordet ligger hunden Oskar. Ute er det novembersvart, vinden rusker i huset, det brenner på peisen. Hun hadde juleverksted med barnebarna dagen før, og det er nisser over alt. På bordet står noen kaker under plastfolie.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn