Du leser nå Dagbladet Pluss

- Jeg har møtt mange Pippier, og det er ikke så veldig kult å være dem

Kan være forbannet ensomt, skriver Håvard Tjora.

PIPPI-ROLLEN: Pippi har en svakhet som ingen muskler i verden kan gjøre noe med, skriver Håvard Tjora. Illustrasjon: LISA AISATO
PIPPI-ROLLEN: Pippi har en svakhet som ingen muskler i verden kan gjøre noe med, skriver Håvard Tjora. Illustrasjon: LISA AISATOVis mer

(Magasinet): Det er en side av Pippi som jeg aldri tenkte over som barn. Det uovervinnelige ikonet har en svakhet som gjør henne mer sårbar enn alle andre Lindgren-figurer, som ingen muskler i verden kan hjelpe henne ut av: Hun vet ikke hvordan hun skal oppføre seg.

I kaffeselskapet hos moren til Tommy og Annika prøver hun jo, men alt blir feil. Jeg har møtt mange Pippier, og det er ikke så veldig kult å være dem. Mest av alt er det forbannet ensomt.

Pippi har noen fordeler. Den viktigste er at hun har Tommy og Annika. Uten venner hadde alt det Pippi foretok seg vært nitrist. I tillegg har hun et miljø der hun er i sitt ess, blant sjørøvere som ikke lever etter samfunnets normer. Og ikke minst, hun er fiksjon.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

HELGEKUPP

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449kr/ 6mnd når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/3mnd).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.