«Den første jeg mista var mormor. Da var jeg 19 år. Det var ikke så dramatisk, bare skuffende, for det var hun som hadde passa på meg. Da broren min døde, var jeg 27 år – det var dramatisk. Mamma døde rett etterpå. Og stefaren min. Alle gikk ned for telling på kort tid.», forteller Morten Joachim Henriksen (42). Foto: Christian Roth Christensen
«Den første jeg mista var mormor. Da var jeg 19 år. Det var ikke så dramatisk, bare skuffende, for det var hun som hadde passa på meg. Da broren min døde, var jeg 27 år – det var dramatisk. Mamma døde rett etterpå. Og stefaren min. Alle gikk ned for telling på kort tid.», forteller Morten Joachim Henriksen (42). Foto: Christian Roth ChristensenVis mer

«Jeg har prøvd alt – inkludert heroin – som mamma og broren min døde av»

Morten Joachim Henriksen (42) mistet tre av sine nærmeste til rus og skrev et teaterstykke om det. Men før han kom dit brukte og solgte han selv narkotika.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Jeg ble født med abstinenser. Den sprøytenarkomane mora mi kunne stå foran næringslivsledere og få dem til å investere penger i prosjekter hun brant for. Hun var karismatisk og veldig flink til å holde foredrag. Jeg har alltid sett opp til henne som en sosial kraft, det var bare det at hun hadde beina så godt sementert nedi heroinen. Hvis det var motstand i livet hennes, var det alltid der hun søkte trøst. Hun begynte som en hippie i parken og ble avhengig av heroin lenge før jeg ble laga i kollektivet der hun bodde.

Det er vanskelig for meg å sette fingeren på hva som var mest traumatisk for meg i barndommen, men det jeg synes var vanskeligst var nok at det var komplett umulig for meg å avtale noe som helst på grunn av mamma. Og at jeg ikke følte meg viktig nok for henne. Ingenting var forutsigbart.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn