«Jeg har prøvd alt – inkludert heroin – som mamma og broren min døde av»

Morten Joachim Henriksen (42) mistet tre av sine nærmeste til rus og skrev et teaterstykke om det. Men før han kom dit brukte og solgte han selv narkotika.

«Den første jeg mista var mormor. Da var jeg 19 år. Det var ikke så dramatisk, bare skuffende, for det var hun som hadde passa på meg. Da broren min døde, var jeg 27 år – det var dramatisk. Mamma døde rett etterpå. Og stefaren min. Alle gikk ned for telling på kort tid.», forteller Morten Joachim Henriksen (42). Foto: Christian Roth Christensen
«Den første jeg mista var mormor. Da var jeg 19 år. Det var ikke så dramatisk, bare skuffende, for det var hun som hadde passa på meg. Da broren min døde, var jeg 27 år – det var dramatisk. Mamma døde rett etterpå. Og stefaren min. Alle gikk ned for telling på kort tid.», forteller Morten Joachim Henriksen (42). Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jeg ble født med abstinenser. Den sprøytenarkomane mora mi kunne stå foran næringslivsledere og få dem til å investere penger i prosjekter hun brant for. Hun var karismatisk og veldig flink til å holde foredrag. Jeg har alltid sett opp til henne som en sosial kraft, det var bare det at hun hadde beina så godt sementert nedi heroinen. Hvis det var motstand i livet hennes, var det alltid der hun søkte trøst. Hun begynte som en hippie i parken og ble avhengig av heroin lenge før jeg ble laga i kollektivet der hun bodde.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer