Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Jeg har så inni h ... vondt i kneskålene. Begge to

Vær snill mot dine medmennesker, også de som sitter bak deg, skriver Eirik Alver. 

VÆR SNILL MOT DEM BAK DEG:  - Å klage på at passasjeren foran legger ned stolryggen, er ikke bra. Det skaper dårlig stemning, skriver Eirik Alver.  Bildet  viser god beinplass og sittekomfort om bord på et Norwegian fly.  Foto: NTB Scanpix.
VÆR SNILL MOT DEM BAK DEG:  - Å klage på at passasjeren foran legger ned stolryggen, er ikke bra. Det skaper dårlig stemning, skriver Eirik Alver.  Bildet  viser god beinplass og sittekomfort om bord på et Norwegian fly.  Foto: NTB Scanpix. Vis mer

For en tid tilbake intervjuet jeg en av landets mest populære komikere. Hun snakket om stand up, om hva som er virkelig bra og hva som virkelig ikke er det. Der, som alle andre steder, handler det om originalitet. Om å finne på noe nytt, snakke om noe overraskende. Og jeg skjønte at den største nybegynnerfeilen, ja, selve dødssynden for stand up´ere, er å ty til noe hun kalte «flyhumor». Altså vitser basert på erfaringer gjort når man har vært ute og flydd.

- Det finnes ikke noe kjedeligere og mer forutsigbart enn det, slo hun bastant fast.

Jeg er ingen standupkomiker. Men jeg har ikke lyst å være forutsigbar og kjedelig. Likevel velger jeg å skrive om erfaringer på fly i denne spalten. Grunnen til det er at jeg sitter på et akkurat nå. Og har så inni h ... vondt i kneskålene. Begge to. Det er fordi passasjeren foran meg nettopp har trykket på knappen på armlenet sitt, og med full kraft lent seg bakover.

Sommertilbud på Dagbladet Pluss

De beste leseopplevelsene, guider og eksperttips!

3 MÅNEDER

SOMMERTILBUD - 80% rabatt

49 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 49 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?