PASTA MED HJERTER: I motsetning til pasta med blåskjell, som skal være kraftig og rå, skal pasta med hjerteskjell ha en florlett friskhet over seg.
PASTA MED HJERTER: I motsetning til pasta med blåskjell, som skal være kraftig og rå, skal pasta med hjerteskjell ha en florlett friskhet over seg.Vis mer

Jeg [hjerte] Venezia

Det gjelder å velge rett.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

||| DU KAN LEVE ET HELT LIV i Italia og aldri spise et dårlig måltid. Og du kan leve et helt liv i Venezia og aldri få servert noe godt. For å parafrasere Kjøpmannen i Venedig:«Når føden er som best, er den litt dårligere enn mat; og når den er på sitt verste, er den verre enn gift.»

En by som lever med en evig trussel om at syndefloden snart kommer, som ikke har noen råvarer, hvis eneste inntektskilde er besøkende — ikke bare turister, men folk som i gjennomsnitt tilbringer fire timer i byen — kan tilgis for at de ikke satser på kvalitet. Ikke noe sted er kaffen dyrere, mineralvannflaskene mindre, pizzaovnene kaldere og kjøttet seigere. Men så er det ikke maten man reiser til Venezia for. Å gå rundt mellom kanalene er å få sansene angrepet og overveldet, bak hver eneste sving venter det noe som er vakkert — og noe som lukter vondt.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn