SOMMERROMANSE: Om sommeren har vi bedre tid til å stresse ned og til hverandre. - Det gjør at vi kommer nærmere mentalt og fysisk, sier sexolog og samlivsrådgiver Gro Isachsen. Davy Wathne har svært forelsket sommeren han var 16, og glemmer det aldri. Illustrasjon: André Martinsen
SOMMERROMANSE: Om sommeren har vi bedre tid til å stresse ned og til hverandre. - Det gjør at vi kommer nærmere mentalt og fysisk, sier sexolog og samlivsrådgiver Gro Isachsen. Davy Wathne har svært forelsket sommeren han var 16, og glemmer det aldri. Illustrasjon: André MartinsenVis mer

- Jeg hører selv hvor nært dette er, det er ikke skammelig for meg, bare søtt

Davy Wathne var 16 år og glemmer det aldri. Tove Nilsen traff ungdomskjæresten etter 37 år. Synnøve Macody Lund slo seg løs i Hellas, mens Vebjørn Sand og Jahn Otto Johansen husker det som et eneste stort nederlag.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

I den andre enden av robåten sitter ei ung jente, la oss kalle henne Unn. Unn med de store brune øynene og det lyse håret. Med bryster som erter ham under en tynn trøye.

Det er sommer, båten duver i salt sjø utenfor Bergen, måkene skriker på himmelen, og Davy Wathne på 16 år ror, som om livet står på spill.

- Det er 45 år siden, men det virker som om det var i går. Inntrykkene og følelsene er så sterke, sier Davy Wathne (62).

Husker du den store sommerflørten? Det første, myke kysset? Den berusende forelskelsen? Siden 1966 har april vært den måneden flest barn har blitt født her i landet i forhold til antall dager i måneden. Det vil si at flest nordmenn det siste halve århundret har blitt unnfanget på disse få, magiske månedene om sommeren, ifølge Statistisk sentralbyrås fødselsstatistikk.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn