Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Jeg kunne blitt drapsmann

Som 15-åring var Abid Q. Raja (40) med på å banke horekunder og rane vestkantgutter. En høstdag kunne det gått enda lenger.

KLAR TALE:  -Jeg gjør det jeg mener alle muslimer burde gjort: Fulgt med i tiden og tilpasset religionen til den, sier Abid Raja. Hans frittalenhet og i blant kontroversielle utspill har gjort ham svært populær hos noen. Og svært upopulær hos andre. Foto: Nina Hansen
KLAR TALE: -Jeg gjør det jeg mener alle muslimer burde gjort: Fulgt med i tiden og tilpasset religionen til den, sier Abid Raja. Hans frittalenhet og i blant kontroversielle utspill har gjort ham svært populær hos noen. Og svært upopulær hos andre. Foto: Nina Hansen Vis mer

- Det var bøkene som reddet meg. Ingen tvil om det.

Abid Q. Raja, den allestedsnærværende og snakkeglade juristen og Venstrepolitikeren, tar en sjelden pustepause. Han har fortalt om oppveksten. Om å bli tatt hånd om - eller kanskje snarere om ikke å bli tatt hånd om - av barnevernet. Han har fortalt om mobbing på skolen og vold i hjemmet. Han har innrømmet at han var farlig nær å bli drapsmann, og at han kunne komme til å ende sitt liv som 15-åring. Og altså om bøkene som tilbød en flukt fra en tøff hverdag.

- Biblioteket ble som en trygg havn for meg, og et sted jeg kunne komme til og bli tatt godt imot. Spesielt ei dame på Torshov fikk jeg et nært forhold til. En voksen person som var genuint interessert i hva jeg mente og tenkte. Bare å bli sett av en voksen var nytt for meg.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

1 MÅNED*

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr måned. 0,03 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (99kr/mnd) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr 3 måneder. 2,77 per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

6 MÅNEDER**

KUN 30 KR/MND- 60% rabatt

180 kr

(1 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER** 180 kr 6 måneder. 1 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (99kr/mnd). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?