AKTUELL: Mandag denne uka var Marit Arnstad tilbake som samferdselsminister for Senterpartiet, sju år etter at hun gikk ut av rikspolitikken og 12 år etter at hun forlot ministerposten i olje- og energidepartementet. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
AKTUELL: Mandag denne uka var Marit Arnstad tilbake som samferdselsminister for Senterpartiet, sju år etter at hun gikk ut av rikspolitikken og 12 år etter at hun forlot ministerposten i olje- og energidepartementet. Foto: Anita Arntzen / DagbladetVis mer

- Jeg lot det ikke gå så mye innpå meg

Det ble medieoppstyr da alenemor Marit Arnstad (50) ikke ville si hvem faren til barnet var. Nå er hun tilbake i den politiske manesjen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det var hensynet til sønnen August som gjorde at alenemora i 2005 trakk seg ut av politikken. Hun flyttet hjem til Skatval i Nord-Trøndelag og tok en etterlengtet advokatbevilling. Men helt siden 2009 har et comeback for Sp-profilen ligget i kortene. Arnstad sa ja på direkten da Jens Stoltenberg søndag tilbød henne å bli ny samferdselsminister. Mandag parkerte hun Ipaden på sitt nye kontor i Akersgata.

- Jeg har ikke planlagt tilværelsen ut fra dette, men ante at det kom til å skje noe. Sønnen min er enig i at dette må vi få til. Det blir ukependling, jeg prøver å beskytte helgene så mye som mulig, sier hun når vi møtes i solskinnet torsdag morgen.

Uka før det braket løs fikk hun med seg skoleavslutningen i sjuende klasse. «Syv år føles som et vindkast som bare har feid forbi», skrev hun på Twitter. Den lille gutten som i løpet av sine første måneder var med olje- og energiministermamma til New York, Paris, Warszawa og Saudi-Arabia, er blitt 13.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn