- Jeg lukket øynene og håpet de ikke hadde fersket at jeg var en av dem, norsk jeg også

«Jeg nekter å bli med i en klubb som ville godkjent meg som medlem» sa Groucho Marx. En klok mann.

TETT I TETT: Mens noen norske turister søker andre nordmenn i utlandet, skyr andre sine landsmenn som pesten. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix
TETT I TETT: Mens noen norske turister søker andre nordmenn i utlandet, skyr andre sine landsmenn som pesten. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jeg har en venn som mener at norske turister kan deles i to kategorier: de som bevisst søker kontakt med andre landsmenn på ferie, og de som skygger unna nordmenn så snart man går ned flytrappa på utenlandsk jord.

Første gang jeg dro på Interrail, 18 år gammel, gjorde jeg som så mange andre: fant fram nål og tråd, og sydde fast et stort norsk flagg på toppen av ryggsekken. På den måten signaliserte jeg tydelig hvor jeg kom fra – og at jeg var interessert i å bli kjent med andre nordmenn. Men det begynner å bli noen år siden. Nå må jeg innrømme at jeg har endret holdning. Jeg synes det er helt greit at folk ikke automatisk ser hvor jeg kommer fra, og jeg har ikke noe stort behov for å være sammen med andre norskspråklige når jeg forlater fedrelandet noen uker.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer