Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

«Jeg nærer en sterk angst for at dette landet skal forsvinne»

Er det fortsatt noen som tror på fred, frihet og framgang?

GODE GRUNNER: - At oljeprisen er lav gjør det enda verre. Det er gode grunner til å bli nervøs, men det er også noe med vår mentale kapasitet, skriver Erling Dokk Holm. Her er Goliat-plattformen på vei inn til Hammerfest for klargjøring før før plattformen starter utvinning i Barentshavet. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
GODE GRUNNER: - At oljeprisen er lav gjør det enda verre. Det er gode grunner til å bli nervøs, men det er også noe med vår mentale kapasitet, skriver Erling Dokk Holm. Her er Goliat-plattformen på vei inn til Hammerfest for klargjøring før før plattformen starter utvinning i Barentshavet. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix Vis mer

Det er de små nyansene som avslører dem. Tv-bildene hviler på ansiktene og forteller med høy presisjon om hva som foregår. De prater om det vanlige, om skatt, utdanning og kommuner. Flere av dem liker ordet «robust», men det er ingen robusthet som strømmer ut. Det er noe annet. Har angsten og resignasjonen kjempet seg til en plass, også hos regjeringen?

Tror de ikke lenger på det de sier? Det er som en ryddig fasade på et byggverk som vakler. De er ikke bare ministere, de er også representative.

Hvem av oss tror fortsatt på fred, frihet, og et samfunn i evig framgang? Jeg kjenner det på meg selv. Jeg nærer en sterk angst for at dette landet skal forsvinne. Problemet er at det allerede er borte. Det er en nevrose av et slag. Mild, men utbredt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?