GODE GRUNNER: - At oljeprisen er lav gjør det enda verre. Det er gode grunner til å bli nervøs, men det er også noe med vår mentale kapasitet, skriver Erling Dokk Holm. Her er Goliat-plattformen på vei inn til Hammerfest for klargjøring før før plattformen starter utvinning i Barentshavet. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
GODE GRUNNER: - At oljeprisen er lav gjør det enda verre. Det er gode grunner til å bli nervøs, men det er også noe med vår mentale kapasitet, skriver Erling Dokk Holm. Her er Goliat-plattformen på vei inn til Hammerfest for klargjøring før før plattformen starter utvinning i Barentshavet. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpixVis mer

«Jeg nærer en sterk angst for at dette landet skal forsvinne»

Er det fortsatt noen som tror på fred, frihet og framgang?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det er de små nyansene som avslører dem. Tv-bildene hviler på ansiktene og forteller med høy presisjon om hva som foregår. De prater om det vanlige, om skatt, utdanning og kommuner. Flere av dem liker ordet «robust», men det er ingen robusthet som strømmer ut. Det er noe annet. Har angsten og resignasjonen kjempet seg til en plass, også hos regjeringen?

Tror de ikke lenger på det de sier? Det er som en ryddig fasade på et byggverk som vakler. De er ikke bare ministere, de er også representative.

Hvem av oss tror fortsatt på fred, frihet, og et samfunn i evig framgang? Jeg kjenner det på meg selv. Jeg nærer en sterk angst for at dette landet skal forsvinne. Problemet er at det allerede er borte. Det er en nevrose av et slag. Mild, men utbredt.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn