Du leser nå Dagbladet Pluss

- Jeg opplever at man noen steder blir blendet av målet, og glemmer at elevene våre er barn

Håvard Tjora er skremt av tendensen han ser på veien mot å bli verdens beste skole.

VIKTIG KUNNSKAP: Hvorfor er det ikke like viktig å lære elevene sosialt samspill, som det er å få dem til å bli gode i matematikk? spør Håvard Tjora. Illustrasjon: ANDRÉ MARTINSEN
VIKTIG KUNNSKAP: Hvorfor er det ikke like viktig å lære elevene sosialt samspill, som det er å få dem til å bli gode i matematikk? spør Håvard Tjora. Illustrasjon: ANDRÉ MARTINSENVis mer

(Magasinet): Hva er viktig kunnskap? Av alt man skal lære og oppleve i skolen, hva er det som er viktigst å prioritere, og hva kunne vi strengt tatt lagt mindre vekt på?

Her vil vi nok sitte igjen med svært ulike svar, kanskje styrt ut fra hvilket yrke vi har valgt, eller hva vi likte best eller dårligst i skolen.

Jeg vil tro alle kan enes om at høyt oppe på lista står det at vi lærte å lese og skrive, og at vi lærte grunnleggende regning. Det kanskje færre tenker på, er at vi i skolen lærte svært mye av det sosiale samspillet som vi trenger for å fungere godt i hverdagen.

Det var gjennom å møte alle lag av samfunnet i klasserommet vi lærte å omgås hverandre, ta hensyn, hjelpe til, inkludere. Skolen er ved siden av å lære fag, en svært viktig arena for sosial trening.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.