- Jeg røykte heroin. Jeg røykte crack. Jeg var helt ute.

Han var et sangtalent i verdensklasse. Men Rein Alexander (36) flyktet inn i en verden av alkohol og dop.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VAR DETTE BUNNEN? Han som kunne synge slik at alt stoppet. Lovprist av de store. Denne klare, vakre stemmen. Sangen som løftet seg, som tok ham andre steder, tok alle sammen andre steder. Hadde den tatt ham hit? Her blant sirenene, i eksosen, i egen angst og usikkerhet. I morgen ventet nye timer på Royal Academy of Music. Nå sov han i en park i London. Rusa på heroin.

TI ÅR SENERE: I enden av veien står en mann og river i stålgjerdet med en tang. Det kalde stålet bøyer seg mot trestolpene og frostrøyken stiger opp rundt cowboyhatten. De svarte hundene reiser seg, skraper med store klør i nettingen. Mannen hvisker til dem, roer dem ned, løfter hansken forsiktig og bremser den aggressive pustingen.

Vi har kjørt gjennom skogene, over grensa, langs vannene og kirkegården med de store stålkorsene. Vi er forbi lysningen han fortalte om på telefonen. Rein Alexander Hauge Korshamn står på tunet foran låven, jordene hans er dekket av tynn vintertåke. En ung kvinne kommer ut av døra på hovedhuset. Hun bærer en liten svart valp, den skjelver hjelpesløs i armene hennes. Det er helt stille. Ikke en lyd. Rein smiler, tar et trekk av sigaretten og blåser røyken ut mot vinteren som er på vei.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer