ALLTID LEDIG; ALDRI FRI: I filmen «Up in the Air» reiser George Clooney rundt om i verden for et multimedieselskap og sier opp folk. Han sitter foran en gammel mann, han må være i 60 års alderen, og har akkurat fått beskjed om at han har mistet jobben. «Nå har du alle muligheter foran deg. Hva vil du nå? Dette er en ny sjanse». Foto: NTB Scanpix
ALLTID LEDIG; ALDRI FRI: I filmen «Up in the Air» reiser George Clooney rundt om i verden for et multimedieselskap og sier opp folk. Han sitter foran en gammel mann, han må være i 60 års alderen, og har akkurat fått beskjed om at han har mistet jobben. «Nå har du alle muligheter foran deg. Hva vil du nå? Dette er en ny sjanse». Foto: NTB ScanpixVis mer

- Jeg skulle gjerne likt å vite noe om hvordan ledere i Norge sier opp sine ansatte

Norge skal omstilles, men det er måten vi gjør det på som vil fortelle noe om hvem vi er.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Den ene dagen gikk du på jobb. Dagen var mettet av gjøremål, du så knapt opp fra maskinen før lunsj. Den neste dagen våkner du, og du har ingen steder å gå.

I filmen «Up in the Air» reiser George Clooney rundt om i verden for et multimedieselskap og sier opp folk. Han sitter foran en gammel mann, han må være i 60-års-alderen, og har akkurat fått beskjed om at han har mistet jobben. «Nå har du alle muligheter foran deg. Hva vil du nå? Dette er en ny sjanse». Det er managementkulturens språk, se på deg selv, du har alle ressurser i deg, det er opp til deg selv.

Og den gamle mannen vakler: Kan det være mulig? Er det å miste jobben i en alder av 60 år en ny sjanse til å starte på nytt? Men det er selvrealiseringens hule ideologi som taler, et språk som ikke kjenner de ubønnhørlige maktstrukturer som hviler på enkeltmennesket; forsørgeransvar, begrensede ressurser, gjeld, arbeidsmarkedets logikk.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn