- Jeg sliter med å sitte som en ydmyk nikkedokke

Det er noe merkelig med troen på studiepoeng alene som markør for kompetanse, skriver Håvard Tjora.

YRKESSTOLTHET:: - Vi er 38 000. Vi er lærere. Og vi vil gjerne beholde vår yrkesstolthet, skriver Håvard Tjora som denne uka skriver om den ferske debatten om lærerenes kompetanse. Foto: Siv Johanne Seglem
YRKESSTOLTHET:: - Vi er 38 000. Vi er lærere. Og vi vil gjerne beholde vår yrkesstolthet, skriver Håvard Tjora som denne uka skriver om den ferske debatten om lærerenes kompetanse. Foto: Siv Johanne Seglem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For noen uker siden raste debatten om lærernes kompetanse. Kunnskapsminister Røe Isaksen har innført et kompetansekrav i ungdomsskolen med tilbakevirkende kraft, som gjør at 38 000 lærere ikke lenger er godkjent for å undervise i engelsk, norsk og matematikk i ungdomsskolen. En av disse er meg.

I kjølvannet av debatten kom det opp en del ytringer og påstander som krever litt utdyping. Det er feil å beskylde lærerne for å være mot utdanning fordi de ikke omfavner at utdanningen deres har blitt ugyldiggjort. Lærerne har jo i mange tiår etterlyst midler til kurs, faglig oppdatering og videreutdanning. Slik det er nå, har ikke høyere utdanning kapasitet til å ta unna alle de lærerne som står i kø for etterutdanning. Kommunene har heller ikke økonomi til å finansiere utdanningen til alle som har søkt.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer