Du leser nå Dagbladet Pluss

- Jeg solgte dop

Ingvar Ambjørnsen (63) ble aldri ble tatt for lovbruddene sine. Men forfatteren tror han hadde klart seg bra i fengsel.

ÅPEN SLUTT: Ingvar Ambjørnsen er tilbake med en ny bok om Elling, den foreløpig siste i serien. Forløpig - for Ambjørnsen ser ikke bort fra at det kan komme flere. Foto: Nina Hansen
ÅPEN SLUTT: Ingvar Ambjørnsen er tilbake med en ny bok om Elling, den foreløpig siste i serien. Forløpig - for Ambjørnsen ser ikke bort fra at det kan komme flere. Foto: Nina HansenVis mer

– Skal vi se …

Ingvar Ambjørnsen harker litt og plukker opp et drops, vikler av papiret og putter det i munnen.

– Det offentlige livet mitt har vært delt i tre faser. «Den siste revejakta» og «Hvite niggere», da var jeg «Rus-Ambjørnsen». Så snakket jeg om panikkangst, gikk over til fase to: «Nerve-Ambjørnsen». Og nå, godt hjulpet av sensasjonsoverskrifter i Dagbladet, er jeg kommet til fase tre: «Kols-Ambjørnsen» – altså sykdom og død-fasen.

– Blir det en fjerde fase?

Ambjørnsen ler. Kremter.

– Nei. Det slutter nok med fase tre. Får vi tro.

Klokka er fire, noe som er tidlig formiddag i «Ambjørnsen-tid» (han jobber fremdeles mest seint på kvelden), når forfatteren åpner døra til leiligheten i 8. etasje. Utsikten over Hamburg er storslått, vinduene fra gulv til tak er ikke egnet for folk med høydeskrekk.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

HELGEKUPP

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449kr/ 6mnd når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/3mnd).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.