HJELPEREN: Vibeke Mostad var den som lyttet da den unge Loveleen trengte noen å lufte tankene sine med. Foto: AGNETE BRUN/DAGBLADET
HJELPEREN: Vibeke Mostad var den som lyttet da den unge Loveleen trengte noen å lufte tankene sine med. Foto: AGNETE BRUN/DAGBLADETVis mer

«Jeg tenkte aldri at jeg var noen hjelper»

Vibeke bare rørte litt saktere i sausen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

— Jeg hadde med glede byttet bort telefonen om den store lottogevinsten mot oppringningen fra Loveleen da hun fortalte hva jeg hadde betydd for henne for 25 år siden, sier Vibeke Mostad (57).

- Jeg ble så overrasket og følte meg så beæret. Det var som om jeg lettet fra bakken. I tida etterpå har jeg tenkt mye på at vår historie viser hvilke fantastiske muligheter vi alle møter hver eneste dag. Jeg tenkte aldri at jeg var noen hjelper for henne. Det eneste jeg gjorde den gangen var jo å røre litt saktere i sausen, mens jeg lyttet til og forsøkte å forstå ungjenta som satt ved kjøkkenbordet mitt.

- Før hun ringte meg hadde jeg ingen anelse om hvilken betydning de samtalene hadde. Men hvor mye betydde det ikke for meg å få den telefonen nå, 25 år seinere? Det har gått opp for meg at hver eneste dag er full av muligheter til å gjøre noe som har betydning for andre, noe som attpåtil kan ende opp med å få enda større betydning for deg selv ti-femten-tjue år seinere.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn