- Jeg tror jeg var overopphisset

Klaus Joacim Sonstad (37). Programleder på NRK 1.

-  Mitt pinligste øyeblikk utspant seg en gang det var flere måneder siden jeg hadde hatt sex, sier Sonstad.

-  Så fikk jeg sjansen. Det var ei jeg virkelig hadde lyst til å ligge med. Følelsen var gjensidig og alt lå til rette for den perfekte opplevelsen. Men da vi var godt i gang, ble jeg som lyn fra klar himmel fullstendig daff. Det var nesten som om jeg hadde tatt antiviagra!

-  Hvorfor tror du det skjedde?

-  Det var så lenge siden sist jeg hadde hatt sex. Jeg tror nesten jeg var overopphisset. Det var også den første jenta jeg var sammen med etter et annet langvarig forhold. Jeg ble så opptatt av hvordan hun så ut, smakte og luktet at jeg tror det ble for mange nye inntrykk på én gang. Jeg ble veldig bevisst på hva jeg gjorde, i stedet for å være til stede i situasjonen. Det var som om jeg betraktet meg selv utenfra. Da jeg ble slapp, tenkte jeg bare «hva faen er dette og hva gjør jeg nå»? Det var flaut, men mest underlig og skummelt. Jeg følte meg hjelpeløs og gammel. «Er det sånn det skal bli framover, en fot og en slapp pikk i grava?» tenkte jeg.

-  Hva gjorde du?

-  Først fikk jeg veldig lyst til å si «dette har aldri skjedd meg, jeg skjønner ingenting». Heldigvis kom jeg fort på bedre tanker. Jeg sa det som det var - at nå gikk det galt og at jeg ikke skjønte hvorfor. Hun var helt avslappa, det var null stress for henne. Hun sa heller ikke «slapp av, det gjør ingenting, jeg har opplevd dette før», og det er jeg glad for. Jeg vil ikke ha bilder av henne med en annen mann i hodet mitt! Jeg vil heller trøstes av gutter som sier at det samme har skjedd dem.

-  Hva skjedde så?

-  Vi ble liggende og holde rundt hverandre og prate. Da forsvant både tankene rundt det vanskelige og prestasjonspresset. Da jeg glemte det, ja, da skal jeg si det ble liv der nede! Etter at vi hadde hatt sex, følte jeg meg så glad og lettet at jeg reiste meg opp på knærne, strakte hendene mot taket og brøt ut i spontan sang. Eminems «guess who\'s back, back again, Sonstad\'s back, tell a friend!».

-  Hvordan reagerte hun på det?

-  Vi lo som faen begge to, det var bare dritartig. Dette handler om å kjenne og være trygg på seg selv og egen kropp og på partneren sin. Misliker du deg selv så kraftig at du skammer deg når du har sex, da vet jeg ikke om annen råd enn at du bare må slutte med det! Se på meg, jeg er da ingen sylfide! Jeg har alltid ønsket at jeg var tynnere, mer veltrent og generelt sett bedre på alle områder i livet. Men akkurat i senga er det rom for at jeg kan være bare meg selv. Der forblir alt ukomplisert og fint, og jeg er glad for at jeg har greid å holde av en plass hvor ikke nevrosene mine slipper til.

-  Hadde jeg ligget der og fokusert på hvordan jeg tok meg ut, hadde jeg ikke klart å fungere i det hele tatt. Er hodet ditt derimot fritt for bekymringer, kan du konsentrere deg om å nyte den andre til fulle. Det er fint å snakke sammen og alt det der, men av og til tror jeg faktisk det beste er å bare ta litt tak og gjøre det som gjøres skal. «Show it to me,» for å si det sånn. Og skulle det ikke gå helt etter planen, snakk heller om noe annet til du kommer deg igjen. Ereksjonssvikten endte som et hyggelig minne, som vi fortsatt ler godt av.

-  Har du opplevd det samme seinere?

-  Jeg skal ikke påstå at jeg har voldsom potens og alltid hundre prosent stålhard reisning. Men den er aldri blitt daff på den måten igjen.