- Jeg våkner om natta og er redd

Lea Viker Farias (15) er født med en alvorlig lungesykdom. Pappa Adrians største skrekk er at han tar med seg corona-viruset hjem.

HIT, MEN IKKE LENGER Adrian Farias og kona Pia Viker Farias, i døra hjemme på Abildsø i Oslo. Datteren deres Lea har nedsatt lungekapasitet - om Coronaviruset skulle komme over dørstokken, kan det få alvorlige konsekvenser. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
HIT, MEN IKKE LENGER Adrian Farias og kona Pia Viker Farias, i døra hjemme på Abildsø i Oslo. Datteren deres Lea har nedsatt lungekapasitet - om Coronaviruset skulle komme over dørstokken, kan det få alvorlige konsekvenser. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er fryktelig sliten. Og jeg er redd, jeg våkner om natta og blir liggende og tenke.

Adrian Farias (45) er en av de siste gjenværende i Aller-huset på Hasle i Oslo. Huset, vanligvis en summende bikube i fem etasjer, fortoner seg nå mer som Watergate-bygningen i Washington, D. C. en sein juni-kveld i 1972 – lave stemmer kan så vidt høres, lys slipper ut fra et av kontorene i tredje etasje, der Dagbladets operative linje – sjefredaktør, nyhetsredaktør, fotosjef og en håndfull andre - fortsatt jobber. Til vanlig er det Adrian som håndterer alt av inngående og utgående post til de ulike redaksjonene på huset – de siste ukene, etter at lokalene gradvis har blitt tømt og folk sendt hjem, deriblant også resepsjonistene, har Adrian tatt seg av det som kommer av telefonhenvendelser og besøkende også.

Sistnevnte gruppe er ikke flere enn at de kan telles på et par fingre. Hadde han kunnet velge, hadde de besøkende vært enda færre – og aller helst ingen. Adrian har en femten år gammel datter som sitter hjemme, og over navnet hennes lyser det en rød lampe. Konsekvensene, dersom hun skulle pådra seg COVID19-viruset, kan bli fatale.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.