Du leser nå Dagbladet Pluss

- Jeg var aldri best på idrettsbanen. Men det kan ha hatt noen fordeler

Thorvald Stoltenberg skjønte raskt at han ikke hadde fått noen gave fra Vårherre når det kom til idrett. 

Ga alt for laget: Thorvald Stolteberg tror grunnlaget for hans evne til lagarbeid ble lagt i unge år, på idrettsbanen. Foto: Lars Eivind Bones
Ga alt for laget: Thorvald Stolteberg tror grunnlaget for hans evne til lagarbeid ble lagt i unge år, på idrettsbanen. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

Det begynte under krigen. Vi var ti gutter som startet sportsklubben Rand, oppkalt etter randen i strikkeluene våre. Treningene foregikk på Frogner stadion: Løping, ski, orientering – det vi syntes var gøy. Vi var 8–10 år gamle, og ingen tenkte på konkurranser for vår aldersgruppe på den tida. Når jeg tenker over det nå, var nok det en ganske sunn start.

Rundspilt av Felix

Høsten 1945 slo arbeideridretten og den borgerlige idretten seg sammen. Å ha åpne stevner og snakke om og planlegge arrangementer, var strålende. Min debut i «ordentlig» konkurranseidrett var som fotballspiller på Ready, høsten 1945. Vi spilte mot Skeid på Falch Ytters plass i Oslo. Jeg var høyreback. Det jeg husker best fra kampen, var Skeids ytre venstreløper. Han het Felix Dobbertin, og jeg ble som lammet da jeg så ham komme i full fart mot meg. Det var mitt ansvar å stoppe ham, men han rundspilte meg.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.