Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Jeg var alltid flau av min pratsomme mamma. Nå skulle jeg ønske jeg var mer som henne

- Fra jeg var liten, har det alltid irritert meg at mamma er dronningen av «small talk». Men så, på en bar midt på Manhattan, snudde jeg.

Flaue tider: Fra den gang artikkelforfatteren skammet seg over sitt opphavs evne til å konversere med fremmede. Foto: Privat
Flaue tider: Fra den gang artikkelforfatteren skammet seg over sitt opphavs evne til å konversere med fremmede. Foto: Privat Vis mer

Det var første skoledag. Jeg hadde sett fram til dagen lenge, av den enkle grunn at nå var jeg endelig ikke lenger «liten». Jeg hadde blå blazer med gullknapper og et våpenskjoldliknende emblem på brystlomma. Hvit skjorte, diagonalstripet kort slips, grå bukser med press, og brune blankpussede sko. Jeg så ut nøyaktig som det jeg var: et lite barn utkledd som voksen mann. Men jeg følte meg stor. Enorm! Og derfor kunne jeg ikke forstå hvorfor i huleste jeg måtte ha følge til skolen.

Jeg var neppe alene om å føle dette. Men mens de andre foresatte holdt seg diskré i bakgrunnen, måtte selvfølgelig mamma åpne munnen. Og prate. Prate med de andre mødrene og fedrene. Prate med mine nye klassekamerater. Prate med frøken. Mens jeg gremmet meg, pratet hun.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

1 UKE*

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr 1 uke. 0,14 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(3,3 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr 1 måned. 3,3 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr 3 måneder. 2,76 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55,-/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Alle abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?